We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Theaterseizoen 2019-2020 in Leeuwarden

Een inspirerend avondje uit in het nieuwe theaterseizoen. Dat kan in Leeuwarden met onze voorstellingen Before/After, Dear Winnie, Er Zal Iemand Komen, en Love♥️. Kun je niet kiezen? Ga dan voor het passe-partout! Alle vier de voorstellingen van NITE in Leeuwarden voor maar €50,-.

vr 1 nov – Er zal iemand komen
za 30 nov – LOVE
do 13 feb – Dear Winnie,
wo 6, do 7 mei – Before/After

Bestel hier het passepartout à € 50,-

Artistiek leider Guy Weizman legt alvast uit wat je van de voorstellingen van NITE kunt verwachten:


Passe-partout voor de trotse Noorderling

Zowel het Noord Nederlands Toneel als dansgezelschap Club Guy & Roni spelen hun voorstellingen met veel succes in binnen- en buitenland. Maar zij hebben ook beiden hun wortels en hun thuis hier, in het Noorden. Iets om trots op te zijn vindt ook Stadsschouwburg de Harmonie. Daarom bieden wij u de kans alle vier de voorstelling van deze vooruitstrevende, gedurfde en succesvolle gezelschappen te zien voor slechts 50,-.

Er zal iemand komen, Noord Nederlands Toneel – regie Liliane Brakema
1 november 2019

Love❤️ – Club Guy & Roni + Gothenburg Danskompani + Slagwerk Den Haag – choreografie: Roni Haver
30 november 2019

Dear Winnie, – Noord Nederlands Toneel + KVS Brussel – regie Junior Mthombeni
13 februari 2020

Before / After, NITE – regie Guy Weizman
6 & 7 mei 2020

Hoewel de vier voorstellingen (van verschillende regisseurs) heel uiteenlopend zijn is er wel degelijk een gemene deler, een signatuur te herkennen. Onder de artistieke leiding van Guy Weizman, die beide gezelschappen leidt, zijn alle voorstellingen interdisciplinair; verschillende vakgebieden versmelten op het toneel. In Er zal iemand komen van regisseur Liliane Brakema is dat wat niet gezegd wordt, de beweging, de choreografie, even belangrijk als de woorden die de acteurs uitspreken. De tekst is geschreven door de populaire Noorse schrijver Jon Fosse, maar zijn toneelstukken worden in Nederland slechts sporadisch opgevoerd. In de Volkskrant werd zijn werk onlangs getypeerd als slow proza. De stiltes tussen de woorden, het ongemak, je voelt de wanhopige poging van twee geliefden om écht samen te zijn. Zonder afleiding van het drukke dagelijks leven.

Die behoefte aan intimiteit zien we ook terug in de nieuwe voorstelling van Club Guy & Roni: LOVE ❤️. Een co-productie met het gerenommeerde Gothenburg Danskompani. Choreograaf Roni Haver vraagt het uiterste van de dansers in een voorstelling die met recht groots en vol te noemen is. “We are super maximalists” zei Guy Weizman onlangs in een interview. Dat is te zien in LOVE❤️. We zien hoe de karakters op zoek zijn naar liefde, intimiteit. Maar hoe werkt dat in deze snelle tijd van overdaad, internetdating en swipen op Tinder? Hoe eenzaam is dat drukke leven vol impulsen? De musici en slagwerkers die de dansers live op het podium begeleiden zijn volledig onderdeel van de voorstelling. Muziek, dans en ook tekst moeten er gezamenlijk voor zorgen dat het publiek de emotionele boodschap van dit choreografen-duo (die overigens ook levenspartners zijn) kan voelen.

Associëren, voelen en je mee laten slepen met muziek, beweging, zang, dans, tekst of beeld is ook dé manier om te kijken naar de gigantische voorjaarsproducties van Guy Weizman. Wie probeert álles te volgen komt bedrogen uit. Er gebeurt zoveel, en ook zoveel tegelijk, dat het schier onmogelijk is alles te zien. In Before / After (regie Guy Weizman), dat inzoomt op de kleine alledaagse dingen die het leven een totaal andere wending kunnen geven is er ook veel te zien. We are maximalists tenslotte. Gehoord worden, je stem verheffen, de kwetsbaarheid van mensen die opkomen voor hun rechten, daar gaat Dear Winnie, over. Voor deze productie is het Noord Nederlands Toneel een samenwerking met de KVS uit Brussel aangegaan. Daar huist een bijzonder makers collectief die dezelfde visie delen over het versmelten van disciplines. In Dear Winnie, volg je het verhaal door zang, stemmen, beelden, bewegingen, percussie, rap en teksten. Deze super muzikale voorstelling (regie van Junior Mthombeni) zit vol Afro-European Soul en toont de kracht van de vrouw.

 

Twee Noordelijke gezelschappen onder één dak

Sinds januari 2017 is choreograaf en regisseur Guy Weizman naast oprichter van dansgezelschap Club Guy & Roni ook artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. De twee gezelschappen delen kantoor- en studioruimten in Groningen. Weizman creëerde er een interdisciplinair ensemble van acteurs, dansers en musici. Onder het motto Things are better together wordt er vol enthousiasme nauw samengewerkt; zowel voor als achter de schermen. In het voorjaar regisseert Weizman altijd een grote zaal productie met het volledige ensemble. Zoals bijvoorbeeld Carrousel, Salam (Regieprijs 2018) en Brave New World 2.0. Die voorstellingen komen uit onder de naam NITE:

NITE = Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble
NITE = Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag

De voorstellingen

Meer over Er zal iemand komen

Meer over Love♥️

Meer over Dear Winnie,

Meer over Before/After

Of bestel direct het passe-partout.

Agenda

feb
do 13 feb 20:30
Agenda
Event

Dear Winnie,

Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
nov
za 30 nov 20:15
Agenda
Event

LOVE ❤

Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
vr 1 nov 20:30
Agenda
Event

Er zal iemand komen

Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.