The Underground - NiteNITE
Sluit
Sluit

Welkom bij The Underground, een theatervoorstelling als een popconcert. Prepare to be blown away! 

Tickets

De Sluisfabriek transformeert van 5 tot en met 28 mei in een spectaculaire circus voor theatershow The Underground. Tijdens deze NITE-voorstelling van Guy Weizman beland je in een wervelwind van dans, muziek en theater. The Underground is te omschrijven als een tragikomisch theatraal popconcert in een circusachtige setting, met een glansrol voor Sanne den Hartogh als leadzanger van de band. Mis het niet, de voorstelling is dit voorjaar alleen te zien in Drachten.

“Hoofdrolspeler Sanne den Hartogh vertaalt de levendigheid van de geest van zijn personage in een energieke speelstijl vol clownerie.”

 ⭐⭐⭐⭐ Leeuwarder Courant

pUBLIeKSREACTIES

https://vimeo.com/706908738

Zoals te verwachten van een ‘voorstelling als een popconcert’ speelt muziek een grote rol in de productie. De band (‘The Underground’) wordt gevormd door zeven muzikanten van ASKO|Schönberg en bestaat uit percussie, strijkers en een trombone. Verder is een voorstelling van Guy Weizman nooit compleet zonder dans; twee leden van het ensemble van Club Guy & Roni krijgen versterking van twee Amerikaanse ‘Krumpers. Krumping is een energieke, acrobatische hiphop-achtige stijl van streetdance, ontstaan in het getto van Los Angeles. De keuze om juist deze dansvorm te integreren in de voorstelling is niet toevallig: Krumping is voorgekomen uit clowning; een dansstijl die begin jaren negentig is ontwikkeld door Thomas Johnson (‘Tommy the Clown’) om kinderen in de achterbuurten te laten lachen.Locatiethea
ter met een festivalsfeer


The Underground is te zien in Drachten, waar het Sluisfabriekscomplex wordt getransformeerd tot een festivalterrein, compleet met foodtrucks en elke avond een andere band in het voorprogramma.  

Praktisch

  • Naast de Sluisfabriek is een groot bewaakt parkeerterrein waarop je als bezoeker gratis je auto mag parkeren. Volg hiervoor de bordjes op locatie. Het adres van De Sluisfabriek is Tussendiepen 6, Drachten.
  • PENDELBUS IS BESCHIKBAAR. Kom je met het openbaar vervoer? Voor de terugweg geeft 9292ov geen goed reisadvies aan. Maar daar is een oplossing voor! Tussen 23:00 en 00:00 gaat er vanaf De Sluisfabriek een pendelbus naar station Drachten. Schrijf je hiervoor in bij binnenkomst. Ook voor de heenweg kan het zijn dat 9292ov geen of slecht reisadvies geeft voor het adres van De Sluisfabriek (Tussendiepen 6, Drachten). Gebruik dan Omloop 54, Drachten (McDonalds) voor een werkend reisadvies.

 

Tickets 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.