Theater voor iedereen - NiteNITE
Sluit
Sluit

Samen met onze Bab Ad-Daar community bereiken we duizenden nieuwe Nederlanders met enthousiasme en interesse voor cultuur. We willen ze ook graag uitnodigen voor onze voorstellingen. Jouw gift maakt theater voor iedereen toegankelijk.

OVER BAB AD-DAAR

Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatieprogramma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni. Met de activiteiten van Bab Ad-Daar, zoals workshops Dabke dansen, het koor, en het spelen van theatrale inleidingen bij de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni bereikt deze community duizenden nieuwkomers én geboren Nederlanders door heel het land. Bab Ad-daar verbindt, emancipeert en opent de deuren van schouwburgen in Nederland voor mensen voor wie een bezoek niet vanzelfsprekend is.


Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-Daar, maakte zelf het gevoel mee van een nieuwe deur die voor hem openging: “Als Syrische nieuwkomer in Groningen besloot ik om te gaan dansen. Ik wou een manier vinden om de dansskills die ik had ontwikkeld voordat ik naar Nederland kwam, te verbeteren. Maar ik zat meer thuis dan me lief was en ik wist niet waar te starten. Dus ging ik letterlijk aankloppen bij de Machinefabriek – de thuisbasis van het NITE en Club Guy & Roni – en vroeg ik of ze me konden helpen bij het ontwikkelen van mijn prestatievaardigheden.”

Wat doen we met uw gift?

Bij de grote zaal voorstellingen zoals Islands of Empathy maken wij ook een theatrale inleding, uitgevoerd door onder andere leden van de Bab Ad Daar community. Zij repeteren een aantal weken, onder professionele begeleiding. Vervolgens gaan ze op tournee en spelen, voordat Islands of Empathy in het theater te zien is, hun inleiding voor een publiek van voornamelijk nieuwkomers. Voor het meerendeel van deze bezoekers is dit de eerste keer dat ze een theater in Nederland bezoeken.

Na afloop van de theatrale inleiding gaan deelnemers en publiek met elkaar in gesprek over het thema empathie en wordt samen de Dabke gedanst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt ook iedereen een uitnodiging om een aantal weken later nóg een keer naar het theater te komen. Dit keer om Club Guy & Roni’s Islands of Empathy te zien. Dit bezoek wordt begeleid door deelnemers van onze lokale Bab Ad-Daar community.

Met uw gift kunnen we de kaarten voor beide evenementen gratis aanbieden. Vaak zijn de deelnemers bewoners van AZC’s met een interesse en liefde voor kunst en cultuur.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.