Voorprogramma the Underground - NiteNITE
Sluit
Sluit

Let’s get the party started! We hebben héle toffe artiesten uit het Noorden in het voorprogramma van The Underground staan. Het voorprogramma begint elke avond om 20:30. Rond 21:15 start de voorstelling ‘The Underground’ en deze duurt tot ongeveer 22:45. Zie het programma hieronder.

5 en 6 mei 2022

Willie Darktrousers

Willie Darktrousers, onheil folk uit Donkerbroek.  Willie zingt graag over pech en magie en de dood en het leven. En over wat animisme kan betekenen in het antropoceen. Gewapend met een rammelende gitaar, een stem als een gebroken huwelijk en zwartgallige maar kloeke teksten sleurt hij je dwars door zijn bizarre fantasie wereld.

+

6 mei 2022

Pete Blaker

Zo ongeveer de grootste vinylofiel van het land.

 

7 mei 2022

Huub Prins

Moderne volkszanger uit Ternaard die vanuit een absurde zelfverheerlijking niets liever dan liedjes over zichzelf maakt.

 

8 mei 2022

Blondeau

Van hartzeer, naar heling, tot het vieren van jezelf. Blondeau deelt muzikale verhalen over liefde, gelijkheid en levenservaringen. Pop, soul en jazz invloeden komen samen in een theatrale live show met emotie en persoonlijkheid.

Samen met zijn band neemt Blondeau het publiek mee in zijn eerlijke verhalen en het vieren van queerness.

Naast zijn muziek heeft Blondeau ook zijn eigen brand en team, House of Blondeau.

Van o.a. management, tot de band, fashion ontwerper en regisseur.
House of Blondeau is een groep mensen die samen werken aan alle creatieve processen en projecten om Blondeau heen.
In House of Blondeau krijgen mensen de kans om hun skills te ontwikkelen en talenten te tonen. Het is een plek waar we samen kunst maken.

 

11 mei 2022

Tigers fan Greonterp

In de wereld van de Tigers fan Greonterp begeef je je in duisternis, eenzaamheid, onvervulde dromen en het verlangen om daaruit te klimmen. Je wordt meegenomen door de persoonlijke kwellingen en poëtische ontboezemingen van zanger/dichter Elmar Kuiper. Een tigersong is een eigenzinnige mix van (dark) wave, spokenword en punk en valt op door pakkende, melodische gitaarlijnen, waarbij de bas en drums stuwend en ritmisch zijn. De band beleefde zijn debuut tijdens het Greidhoekfestival 2015 en maakten furore op het Freezefestival en Explore the North. Hun eerste, goed ontvangen titelloze CD, werd geproduceerd door Joop van der Linden en uitgegeven bij Marista (Marius de Boer). Begin oktober duiken ze samen met Joop van der Linden de studio in om gloednieuw materiaal op te nemen.

 

 

12 mei 2022

CYNN

CYNNHet donkerroze licht dat uit de nieuwe EP van CYNN schijnt is even krachtig als geheimzinnig. Alsof de
muziek van Tash Sultana tegen het universum van Stranger Things botst en deze one-woman-band uit
de kringelende rook tevoorschijn komt. Waar alledaagse overdenkingen en invloeden van The xx, Tame
Impala en Sue The Night samensmelten tot een energieke brok van alternative pop. Haar nieuwe EP
Still Figuring Things Out verschijnt in het najaar van 2022.

 

13 mei 2022

Babs

Ze is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd. In haar teksten rapt ze openlijk over haar eigen gevoel en gedrag, moedigt ze zichzelf en anderen aan om lef te tonen en voelt ze de samenleving aan de tand. Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante trap of dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Ze speelt met taal maar blijft recht voor haar raap. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving!

Ze is Babs

+

Coco Coquelicot

Fotograaf: Joyce Nénnet

Coco Coquelicot loves to blend genres together, infusing off-the-radar electronic gems with bass-heavy grooves often sprinkling in unknown or forgotten pop songs to top it off. After years of working mostly for underground parties she became the programmer for Relate Radio in 2021 as well as the first female resident of KopjeK. She is the initiator of PAUW!, a monthly dance party in Vera Groningen, and a part of Butts, the queerparty of Oost.

 

14 mei 2022

The Resurrection

Meer informatie volgt.

+

Doppelgang

Doppelgang are twins Sander and Maurice de Graaf who have been cementing their name
in the club scene since 2011. When the Doppelgang brothers step onto any stage, they’ll
immediately capture your hearts through their tantalizing blend of House, Acid and Disco.

Throughout the years the brothers developed as desirable guests at leading festivals such
as Mysteryland, Milkshake, Pinkpop and Lowlands as well as in many clubs around the
globe like XOYO (UK), Watergate (DE) and 69 (BE). They also can proudly add many cities
like Tokyo, São Paulo and LA to their list of festival and club gigs.
Besides their nocturnal adventures, the brothers released their first track and music video
‘Guns Out’ in the summer of 2015 and released their first EP ‘Heroes’ shortly after
completing the festival season, in 2016. The EP included remixes by the legendary disco
queens Hard Ton and rising stars Pin Up Club.

The journey never stops! In 2019 they made their North America debut where they toured
cities such as New York and Toronto for festival and club gigs with A Club Called Rhonda.
Early 2020 they toured Australia for the first time playing gigs in Sydney and Melbourne with
the likes of Poof Doof and Pitch Festival.
By hosting their own party ‘Supernature’ they showcase their love for disco music. For the
queer & curious!

 

15 mei 2022

Eamel de Hûnekop

Eamel de Hûnekop, richte in 2009 de Friestalige arbeidersrockband de Hûnekop op. Met z’n vieren hebben zij al zo’n beetje elk dorp in Friesland op de kop gezet. Emiel is ondertussen ook bekend van TV en speelde de hoofdrol in de friese actie comedy Stjer. Ook is hij veel als solo artiest op pad en begeleid hij zichzelf op gitaar met Hûnekop repertoire.

 

18 mei 2022

Liza Dries

De uit Groningen afkomstige, in Keulen gevestigde artiest en producer Liza Dries maakt speelse soundscapes met digitale elementen en luchtige melodielijnen.
Na haar Nederlandstalige debuut-EP ‘Tegenkomer’ (2021, uitgebracht op Safe Space Records) volgt dit jaar haar EP RREALL: een Engelstalige genre-clash met invloeden van alternatieve pop sounds.

 

19 mei 2022

T-Class invites

Thomas is vanuit Sierra Leone hierheen gevlucht en heeft vanuit zijn tijd in het AZC Drachten een eigen studio weten op te zetten en daarmee meerdere jonge rappers en muzikanten in Friesland aan hem weten te binden. Tijdens The Underground presenteren we een selectie hiervan.

 

20 mei 2022

Hands Off

Hands Off is punk uit Groningen. De band schrijft over onrecht en neemt een gevoel van urgentie mee het podium op, geïnspireerd door riot grrrl bands uit de jaren ’90, egg- en synthpunk. Hun sound wordt vaak omschreven als fuzzy, snappy en de nummers worden gespeeld op hoog tempo.

De nieuwe Hands Off Demo EP te koop op cassette en online te beluisteren. Klinkt een beetje eggy, een beetje garage-y, zeer punk en 100% DIY.

+

Queens of the Rodeo

As our beloved Dolly used to put it: “It’s hard to be a diamond in a rhinestone world” and
boy, she was right! The Queens of the Rodeo have been roaming these desolated lands to
queer up any old-fashioned dive bar that stands in their way. That’s why you better make
sure you don’t miss out as this rodeo hits your dusty old town. The Queens are here to make
y’all shine bright and express yourself any which way you like. Hop on and ride the rainbow
road with us!

 

21 mei 2022

Charlie & The Lesbians

Binnen elke ruimte waarin je Charlie & the lesbians neerzet laten ze een blijvende indruk achter –of het nu uw plaatselijke punkrockhol is of het Britse The Great Escape-festival. De band zou omschreven kunnen worden als een laaiend ongeregeld projectiel dat de beste elementen van Pixies, Black Flag, Butthole Surfers, Daniel Johnston en Jay Reatard samenperst. Een Charlie & the lesbians-show ontvouwt onvermijdelijk in volledige wanorde, waarbij zanger Charlie vaak in een hoop van mensenvlees wordt opgeslokt. De shows waren legendarische, soms misselijkmakende taferelen. “Toen we met de band begonnen, ging het eigenlijk om gratis bier”, grapt Soesja. Maar na elke glorieuze buiging is er de bevlekte nasleep, die grote etterende kater. Veel bands in het huidige stadium van Charlie & the lesbians – halverwege de twintig tot begin dertig – hebben de neiging om hun act op te ruimen en hun dagen van moedwillige vernietiging aan wilgen te hangen. Op hun komende eerste full-length Fade bewijst Charlie & the lesbians echter het tegendeel. De band klinkt nog bruter, hondsdoller en meer ongeketend dan voorheen. Als de dubbele EP Paper Trail Of Happiness een loslopend monster was, is Fade datzelfde monster gemuilkorfd in gevangenschap, klauwend tegen de muren en het plafond. Opening Single ‘Fade Away’ onthult onmiddellijk een wat strakkere aanpak, een die de wilde energie niet zozeer temt, maar doeltreffender doorsluist. “Deze plaat gaat heel erg over volwassen worden”, aldus Charlie. “En over de verschillende transities die je maakt in het leven en hoe die in elkaar overlopen.” Charlie & the lesbians speelden op festivals zoals The Great Escape, Noorderslag, MENT, Paaspop, Left Of The Dial, Motel Mozaique, Le Mini Who en Loose Ends. In 2017 werden ze geselecteerd voor rondreizend festival ‘De Popronde’. Daarnaast hebben ze voorprogramma’s verzorgt voor bands zoals Ty Segall, Sheer Mag, Together Pangea en Oh Sees.

 

22 mei 2022

Douwe Dykstra

Douwe Dijkstra groeide op op het Friese platteland van Oosterzee, vlakbij het Tjeukemeer. Met zijn voormalige kunstenaarscollectief Heksenhamer en acts als verlichtingsorkest ‘Turboguru’ en necropopband ‘Douwe Dijkstra en de sneue vertoning’ trad hij op in binnen- en buitenland en op festivals als Oerol, Noorderzon, Welcome to the Village, De Parade en De Zwarte Cross. Als Douwe Dykstra richt hij zich op het Friestalige universum van de popmuziek.

KAARTEN

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.