Maya Fridman - NiteNITE
Sluit
Sluit

Maya Fridman

Cello en zang

Maya Fridman is geboren in Moskou en werd al tijdens de vroege jaren waarin ze cello speelde erkend als wonderkind. Ze werd onder de vleugel van de Yuri Bashmet Viola Foudation genomen en speelde in verschillende TV- en radioprogramma’s. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music ontving ze de eerste prijs tijdens het Internationa Festival of Slavic Music.

 

In 2010 werd Maya toegelaten aan het conservatorium in Amsterdam, waar ze studeerde onder Dmitry Ferschtman. In 2016 behaalde ze cum laude haar masterdiploma. In 2013 werd ze bekroond met De Grote Prijs van Nederland als beste musicus. De afgelopen vijf jaar trad Maya regelmatig op in Nederland en Duitsland, en ze werkte samen met onder andere Jyoti Verhoeff, het Aeon Trio (met Atzko Kohashi en Frans van der Hoeven), Efrén López en het Dinosaur Trio. In 2015 en 2016 begeleidde ze gitarist Harry Sacksioni tijdens zijn Jubileum Tour 65 en was ze te gast tijdens optredens van onder andere de bands Faun en Cesair. Tijdens de Cello Biënnale 2016 trad Maya op als Margarite in een bewerking van The Master and Margarita (regie: Dagmar Slagmolen).

 

In 2015 bracht Maya haar eerste album onder het label TRPTK uit, The Invisible Link, dat ze samen met pianist Daniël Kool opnam. Haar nieuwste album (verwacht in 2017) zal haar eigen bewerking voor cello en piano van Prokofievs opera The Fiery Angel bevatten, waaraan ze met pianist Artem Belogurov werkte.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.