Nieuw theaterseizoen - NiteNITE
Sluit
Sluit

Nieuw theaterseizoen

Vier theater-en dansvoorstellingen, van vier verschillende regisseurs. Met een duidelijk herkenbare signatuur.

Onder de artistieke leiding van Guy Weizman, die beide gezelschappen leidt, zijn alle voorstellingen interdisciplinair; verschillende kunstvormen versmelten op het toneel. Dans, (tekst)toneel, muziek, fashion, beweging, visuals vormen samen totaaltheater.

“vernieuwend totaaltheater.” (Trouw)

In Er zal iemand komen, de kleine zaal voorstelling van regisseur Liliane Brakema is dat wat niet gezegd wordt, de beweging, de blik, even belangrijk als de woorden die de acteurs uitspreken. De tekst is geschreven door de populaire Noorse schrijver Jon Fosse, maar zijn toneelstukken worden in Nederland slechts sporadisch opgevoerd. In de Volkskrant werd zijn werk onlangs getypeerd als “slow proza“. De stiltes tussen de woorden, het ongemak, je voelt de wanhopige poging van twee geliefden om écht samen te zijn. Zonder afleiding van het drukke dagelijks leven.

Die behoefte aan intimiteit zien we ook terug in de nieuwe voorstelling van Club Guy & Roni: LOVE❤️. Een coproductie met het gerenommeerde Gothenburg Danskompani. Choreografen duo Haver en Weizman vragen het uiterste van de dansers in een voorstelling die met recht groots en vol te noemen is.  “We are super maximalists” zei Guy Weizman onlangs in een interview. Dat is te zien in LOVE❤️.  We zien hoe de karakters op zoek zijn naar liefde, intimiteit. Maar hoe werkt dat in deze snelle tijd van overdaad, ongelimiteerde keuzes en swipen op Tinder? Hoe eenzaam is dat drukke leven vol impulsen? De musici en slagwerkers die de dansers live op het podium begeleiden zijn volledig onderdeel van de voorstelling. Muziek, dans en ook tekst moeten er gezamenlijk voor zorgen dat het publiek de emotionele boodschap van dit choreografen-duo (die overigens ook levenspartners zijn) kan voelen.

Associëren, voelen en je mee laten slepen met muziek, beweging, zang, dans, tekst of beeld is ook dé manier om te kijken naar de grote voorjaarsproducties van Guy Weizman. Wie probeert álles te volgen komt bedrogen uit. Er gebeurt zoveel, en ook zoveel tegelijk, dat het schier onmogelijk is alles te zien. In Before / After (regie Guy Weizman), dat inzoomt op de kleine alledaagse dingen die het leven een totaal andere wending kunnen geven is er ook veel te zien. We are maximalists tenslotte.

Gehoord worden, je stem verheffen, de kwetsbaarheid van mensen die opkomen voor hun rechten, daar gaat Dear Winnie, over. Voor deze productie is het Noord Nederlands Toneel een samenwerking met de KVS uit Brussel aangegaan. Daar huist een bijzonder makers collectief die dezelfde visie delen over het versmelten van disciplines. In Dear Winnie, volg je het verhaal door zang, stemmen, beelden, bewegingen, percussie, rap en teksten. Deze super muzikale voorstelling (regie van Junior Mthombeni) zit vol Afro-European Soul en toont de kracht van de vrouw.

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.